fredag 11 december 2009

Circle of Friends

Äntligen fredag och det börjar kännas i skallen att de sista veckorna varit...hektiska. Som alltid ska ju allt göras nu på en gång eller helst igår. Är alltid samma visa varje gång det börjar dra ihop sig till bokslut...som sagt samma visa varje gång år ut och år in.

Nåja, julen är nu nära och i helgen är det Lucia, ljusets brud. För er som gillar Lucia eller framför allt Luciatåg så sänds detta tåg i år på SVT från Växjö Domkyrka. Rekommenderar skarpt att ni ska se detta spektakel och jag kan väl slå mig lite på bröstet och säga att jag själv under min gymnasietid faktiskt var med i samma tåg. Men det är en annan historia.

Vad har ni för favoritlåtar när det gäller julen? Själv måste jag fundera lite. Ok, tror nog att listan ser ut så här. På första plats kommer Chris Rea med låten "Driving home for Christmas". På andra plats Maria Carey och låten "All I want for Christmas is you". Och på bronsplats kommer slutligen Wham med klassikern "Last Christmas".
Japp, var nog en ganska trist lista men va fan, det är ju nostalgi också samt blandat med lite minnen. Därav ser min lista i alla fall ut som den gör.
Förresten, ledmotivet till Karl-Bertil Jonsson Julsaga är också en fin melodi. Men den räknas inte riktigt som en låt.

Jag fick en ny skål igår. Jag placerade skålen på min rumsavdelare mellan kök och vardagsrum. Dock insåg jag att skålen då skymde sikten från köksbordet till tv:n. Så skålen fick snällt omplaceras.

Idag slog jag förresten den sista spiken i en riktig likkista. Men det kändes efter omständigheterna helt ok och jag slöt liksom cirkeln kan man säga. Nu är det överstökat, det som jag på olika sätt och vis försökt att undvika under en lång tid. Men va fan, ibland måste man ta tjuren vid hornen men på grund av andra premisser så var det JAG som hade övertaget och det var JAG som hade makten i min hand som det så fint brukar heta. Men som sagt, nu är det gjort, spikarna är slut, kistan stängd och nersänkt i jorden, tja ända ner till helvetet. Tidigare innan själva spikandet insåg jag också att jag valt fullständigt rätt väg och konstigt nog känner jag nu en otrolig lättnad. Kanske var det trots allt just detta jag behövde på min resa som till viss del började på ett litet hotellrum i krokarna av Arlanda. Men som sagt, life goes on, thanks God for that! (And of course a lot of thanks to EG and little E)

Börjar jag bli gammal förresten? Kom på mig själv på Ripis igår när vi diskuterade olika typer av TV och radioprogram. Jag insåg att mina favvisar just nu förutom Criminal Minds är Skavlan, Sommarpratarna, På Spåret och BBC World Today. Som om inte detta är nog satt jag och analyserade Obamas tacktal igår efter att han fått Nobels Fredspris.
Va fan...? Visst är det skrämmande? Men jag står för detta och tycker jag lär mig att se saker och ting på ett helt annat vis. Har inget som helst intresse av Idol, Bonde söker fru eller något annat i den stilen.
Men det som är minst lika skrämmande är att jag kan ligga dubbelvikt i soffan och skratta åt Simpsons och Family Guy. Jag kan också lika gärna sitta som klistrad och något program om hur man fäller träd i Kanadas urskog på Discovery.
Skumt är liksom bara förnamnet, fast jag vinklar om det med att det handlar om att jag blandar allvar med humor och få på så sätt ut en ganska så sund produkt av det hela ändå.
Men men, alla är vi ju olika...tack och lov!
Förresten, jag saknar faktiskt Hipp Hipp... Älskar det programmet och har faktiskt DVD-boxen fast jag saknar en skiva som Labolina nog förskingrat någonstans. Här hemma är den i alla fall inte...suck.

Förresten, om man skulle ta och skriva ut varje inlägg nu? Kunde ju vara kul att se hur många sidor det blir. Snart har jag ju min bok som vissa av er tycker jag ska skriva.
Men den dagen den sorgen.

Doj doj
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar