söndag 13 december 2009

Från Hollywood till Domkyrkan med ljus i sin hand

Seg seg seg...trött trött trött. Ja, så kan det gå när man ska inväta Luica. Att lussevaka är inte riktigt min grej men vi hade trevligt och det blev mycket glögg....
Så idag är en dag då man gör så lite det bara går eftersom det inte går att göra så mycket. Har slötittat på filmen True confessions of a Hollywood Starlet. En typisk tjejfilm faktiskt. Handlar om hur en ung barn och ungomsstjärna i Hollywood festar lite för mycket. Läggs in på rehab och flyttas sedan till din moster Trudy ute på landet. Att hon är en megakändis hålls hemligt och Morgan Carter (som tjejen heter) gör allt för att dölja sin riktiga identitet. Sedan träffar hon en kille, hon hamnar i klinch med skolans innebrudar och karusellen är igång. Till slut uppdagas det ju vem hon egentligen är och paparazzi och andra lycksöker tar sig till den lilla staden.
Jaja, jag bara slötittade på filmen som sagt... Men ni fattar säkert grejen och det slutar självklart med att stjärnan får sin prins...typ.
Men men, en sådan dag är det idag då man gör minst möjligt.

Vill ni ha riktig dramatik och aktion men där slutet är det sämsta och värsta tänkbara kan jag rekommendera att lyssna på den radiotrafik mellan finlandsfärjorna, fraktfartyg och sjöräddningen som ägde rum den där mörka och blåsiga höstnatt 1994. Gäller som ni kanske räknat ut natten då Estonia gick under i Östersjön. Jag har lyssnat på denna radiotrafik från att Silja Europa nappar upp det första nödanropet till att man morgonen efter inser att katastrofen är ett faktum. All denna ljudupptagning samt bilder finns bland annat på Youtube.
Well, nog om det.

Ett glas mjölk måste vara det mest underskattade som finns. Jag är ingen mjölkmänniska och har väl byggt min kropp på uteslutande vatten genom åren. Men ibland kan jag bli så otroligt sugen på ett vanligt glas mellanmjölk. Spelar ingen roll om det är Arla eller Skånemejeriernas, bara det är mjölk. Förresten, i norr hade man ett tag Fantomen-mjölk. Minns någon av er det? Tror ni inte på mig har jag bildbevis på det men den nådde aldrig ner till oss. Detsamma gäller Zeunerts cider från Sollefteå. Den kom heller aldrig hit ner, men det är en annan femma.
Nu ska jag i alla fall ta mig ett glas mjölk fast jag är osäker på om den gör att min betongkeps känns bättre eller ej.

På 3an går just nu ett program som heter Vårt bröllop i Era händer. Ganska spännande faktiskt. Handlar om hur brudparet lejer ut allt till sina nära och kära att fixa allt från kläder, lokal, mat och underhållning. Kan ju sluta hur som helst tror jag.
Jaja, I know..det är en sådan dag då inte heller kvaliteten på tv-programmen håller högsta klass, i alla fall inte på den som tittar...

Har precis fått reda på att min 2.5år gamla systerson med viss stolthet visat mormor och morfar hur man lägger in en snus precis som sin far och morbror. Det var inte direkt poppis hemma hos mormor och morfar kan jag tala om....

Får inte missa Luciatåget ikväll på tv. Det vore en katastrof för jag orkar inte ställa mig i kön utanför Domkyrkan iår. För er som inte är från staden kan jag berätta att kön till dessa runt 5 föreställningar är i stil med kön in till Ullared. Att Luciatåget är populärt är det minsta man kan säga och i år har det kanske haussats upp lite extra eftersom samma tåg även sänds i TV. Egentligen ska det ju ses live på plats men som jag tidigare skrivit är detta en dag då man gör minst möjligt. Så jag får lussa framför dumburken.

Mmm, vad gott det var med mjölk...

Haha..ja självklart undrade vissa vad spiken i kistan egentligen innebar men för er som jag förklarat det för vet det nu. Och jag hör fortfarande applåderna eka i huvudet.*ler*

Nä, dags att fortsätta göra så lite som möjligt för så få som möjligt under så lång tid som möjligt.

Ha en fortsatt bra Luciadag och glöm inte släcka ljusen innan ni går och lägger er.

Hej svejs!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar