tisdag 15 december 2009

Nett O Lätt

IKEA AB levde kanske inte riktigt upp till förväntningarna utan redovisade en halverad vinst som blev lite drygt 1 miljard mot 2 miljader föregårnde år. Men i sann IKEA andra ryckte man lite på axlarna och menade att man trots en rejäl lågkonjunktur klarat sig ganska bra ändå. Ja, tacka fan för det. IKEA behöver inte ursäkta sig för några aktieägare, dom behöver heller inte betala ut någora halvskumma bonusar utan man tar helt enkelt nya tag. Att inte börsnotera IKEA måtste nog vara bland det smartaste herr Kamprad någonsin gjort.

På tal om handel. Ikväll svängde jag in på Netto för att köpa en liter mjölk. Jag burkar inte handla på Netto men idag var ett undantag. Det som är kul med just Netto är att det finns allt. Idag hade man dessutom en kampanj på svetsarhjälm och fiskrom från Bornholm och för alla er som redan tröttnat på glögg och julmust kunde man köpa Tranbärssaft. Lite kul tycker jag och när man ändå är där kan man ju passa på att köpa en badrumshylla. Fast idag blev den enbart en liter mjölk.

Det är alltid vanskligt att ta med amerikanska turister på Luciatåg. Tänker i första hand på stjärngossarna. Finns ju vissa liknelser med deras vita kläder och strutar på huvudet som med en amerikansk företeelse som ofta innebär en typ av ritual med brinnande kors och baptistkyrkor. Tja..jag går inte in mer på det i dag.

Efter att ha slirat hem från jobbet passade jag på att ta mig en promenad- Det hade slutat snöa men hela miljön ser helt klart mycket ljusare och fräschare ut. Tacka vet jag vit snö istället för smutsbruna gräsmattor och geggiga vattenpölar. Tyvärr insåg jag att mina vinterdäck inte rullar en säsong till...suck. Den kosten hade jag gärna varit utan. Men jag får se hur jag löser det men fort måste det gå. Som vanligt blir det sökert töväder så fort däcken är på, det har liksom hänt förr. Men skam den som ger sig.

Om man inte är snäll får man inga julklappar och vill man bli snäll ska man äta pepparkakor. Så är man dum och inte tycker om peppisar så får man helt enkelt inte några julklappar. Svårare än så är det inte.

Har diplomater så dåligt betalt nu för tiden att man måste knäcka extra genom att sälja nylonstrumpor?

Nä, jag måste vidare i livet nu och ska alldeles strax hem till Kicki och Jonas och hunden Alfons för att glögga. Hm, kanske skulle fiska upp en sådan där svetsarhjälm på Netto på vägen..

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar