söndag 30 december 2012

Berättelsen om Pi

Hej hopp!
Idag är det en helt vanlig sönda kan man säga. Ja en alldeles helt grå vanlig söndag som nästan helt regnat bort, ja snön har i alla fall regnat bort nu. Dagen har gått åt till att vara social på olika hålla och kanter så just nu känner jag mig fan osocial..haha.
Sov ganska länge idag också men det var skönt men vaknade först klockan 10 men var äntligen utvilad kändes det som. Att härja två kvällar på raken i olika konstellationer blev tungt. Well, jag överlevde i alla fall OCH jag måste ju passa på att festa till det nu så länge jag är ung, för snart är det över. Hm, ja snart, riktigt snart är jag fan närmre 40 än 30....huga.

Har alltid gillat Kristina Kappelin så hennes reportageserie om Europa är helt klart sevärd. Hm, ja vad är egentligen Europa och vi som är med i EU, känner vi oss som européer eller svenskar, eller både och? Och vilket är Europas bästa land, kontra sämsta land? Ja, inte helt enkelt, I know. Men som sagt, serien är bra och inte minst tänkvärd. Vi som tidigare tyckte Berlinmuren var absurd och skum, tro mig, finns helt andra murar idag längs europas gränser.

Mitt hem är min borg, men just nu även till viss del min sorg. Det ligger prylar och kläder överallt och jag har liksom inte orkat fixa till det. Tror nog att jag får ta tag i detta under morgondagen för som det ser ut nu är hemskt och inte alls likt mig. Man kan ju ta den enkla vägen och bara samla ihop allt och proppa in i tvättmaskinen. Men det vore egentligen som att sopa problemen under mattan. Någon ska ju ta hand om tvätten sedan också ju. Hm, nja jag får nog göra en insats trots allt.
Just det, på hotellet stod det följande: "Tycker du att handduken kan användas igen, häng upp den. Tycker du att den ska bytas, släng den på golvet." Bara för att man liksom fick så slängde jag faktiskt mina på golvet..hehe. Däremot hade dom av miljömässiga skäl slutat med små coola schampoflaskor så det gick jag bet på.


(Dagens lunch)
 
Ja, dagens lunch blev en god sallad från ett ställe där man liksom kan plocka ihop själv. Det som är nice är att allt kostar lika mycket per hektor. Så jag passade på att ta så mycket dyra saker som jag bara kunde, ni vet mycekt kräftstjärtar, räkor, marinerade kycklingbitar, oliver, fetaost m.m Men gott blev det och allt som allt kostade det ca 60kr. Helt ok!

Nu är även sista julskinkan slut och den sköljdes ner med min hybridläsk. Japp, ni läste rätt, det är en egentillverkad läsk som består av saft av röda bär och vanligt mineralvatten, med bubblor i. Smakar helt okej och blir lite godare än att bara dricka mineralvattnet. Däremot passade inte skinkan så jättebra ihop med min hybridlärre men man tager vad man haver. Ja, annars så börjar maten från julafton att ta slut och det känns skönt. Imorgon är det mer lyxmat som gäller hos folk och fä. Ni vet hummer, skumpa och oxfilét. Vill man spetsa till det ännu mer så kan man ta lite löjrom från Kalix också, men se bara till så den är äkta. Min polare Ola har stått och sålt fyverkerier på Citygross hela helgen, något som verkar varit väldigt lönsamt. Själv hoppar jag över sånt, räcker att beskåda andra som bränner pengar....
Men men, blir nog bra det med.

Nä, dags att fixa vidare igen. Lyckades pajja Elins cykel igår så jag får nog skruva och greja lite med den nu innan den ska lämnas tillbaka till den rätta ägaren...

På återhörande!
Eken

P.S Var ingen kul grej att titta på kontoutdraget från mitt korståg nere i Malmö...men men det var det fan värd om jag så ska leva på bröd och vatten resten av denna långa januarimånad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar