lördag 29 december 2012

Bring on the Night

Hej hallå!
Ja, så var man hemma igen i hemmets lugna vrå efter en trevlig och sen afton i Malmö med god mat och dryck. Lite efter utsatt tid steg jag in på Pers Krog och mötte upp med mina middagsvänner. Efter snabbt dividerade kom vi fram till att vi ville ha buljong istället för olja, verkade vara ett bra val. När maten väl kom in var PG lite orolig över om den "lilla" skålen med kött verkligen räckte men den rädslan var obefogad. Så där satt vi och Fundueade och åt pommes och dippade i en massa såser. Favoriterna var helt klart ädelost samt vanlig bea. Alla andra såser var så där. Dom hade till och med en banansås men senare fick vi reda på av Nellas kompis Emelie att den passade bra till kyckling. Jaja, man kan inte gilla allt. Som bilden visar gick det bra ändå.


Efter avslutade vi med kaffe för att där efter bege oss till Fagans, en irländs pub i centrala stan. Vi hade blivit förvanade att det brukade vara mycket folk. Så vi fick helt enkelt ståplats och där stod vi och drack öl och lyssnade på Toddyboys som spelade irländs folkmusik, eller tja lite i alla fall. Rätt som det var påstod EG att många av gästerna nog var kriminella. Hm, bara hon som kan se sådan men å andra sidan brukar hon faktiskt ha rätt. Nu gjorde vi dock inga djupare efterforskningar om detta utan lät det bero. Men efter ett tag insåg vi alla att det nog skulle vara ganska skönt att sitta och även lämna alla "kriminella" bakom oss. Så då gick det lilla sällskapet, nu bestående av 3 tjejer, eller nä 2 tjejer, en dam och så jag, till Bishop Arms. Där fick vi absolut sitta och ljdnivån var way more better för att föra en vettig konversation.
In med ny öl och vin till den gamle. Nellas polare Emelie försökte förgäves få tag på Kärleksöl men det var tyvärr slut så dom fick nöja sig med en tjeckisk klassiker, som dessutom också blev lite fel. Men men, nevermind. Själv förkovrade jag mig i en djävul, ja den heter ju så....Duvel.


Den sitter alltid lika bra trots att den kanske inte smakar så kalas. Alkoholhalten är hela 8,4% så det är inget för smådjävlar.
Nåja aftonen rann på i rasande tempo och under en av EG´s rökpauser frågade jag juniorerna om dom var trötta och möttes av ett unisont "Jaaaa". Men då började klockan närma sig stängningsdags. Men vi hann med både en öl (ej Duvel) och lite vin till innan vi frivilligt begav oss ut i den regninga Skånenatten och jag tror vi alla var både mätta, trötta men framför allt glada för en kanontrevlig afton. Nu har jag även bokat in den där resan till Luleå som av någon underlig anledning aldrig lyckats bli av. Men nu ska den det!

Epliog: Tåget skulle gå 11:48 och hotellets frulle slutade 11:00 och utcheckning 12:00. Så här blev det i verkligheten. Klockan 11:10 steg jag upp och insåg att frullen var körd. Rafsade ihop alla saker som jag lyckats sprida ut på rummet. Checkade ut kl 11:18 och halvspang sedan ner till stationen. Köpte biljetten klockan 11:42, tog rullisen ner till spåren. Tåget kom punktligt 11:48. Så det var minsann no rooms for errors. Tack vare att jag rekade lite dagen innan så hittade jag faktiskt till spåren denna gång...hehe
Hemresan var dock hemsk i sig för det var länge sedan jag var såååå törstig. Så där satt jag med ökenkänsla i käften och blev såååå glad när man i Hässleholm bar ombord den lilla serveringsvagnen. Då kom nästa bakslag, kortläsaren som den stackars tjejen hade funkade inte och jag som envisas med det papperslösa samhället fick snällt lämna tillbaka min Loka Citron. Hade ju inga casch. Så det vara bara att fortsätta resan upp i landet med torr mun.

Ja så kan det gå! Men ikväll blir det nog till att lägga sig i hyfsad tid..tror jag. Usch börjar bli för gammal för att härja om nättern känner jag, och då är man verkligen gammal.

Just det..haha om PG läser detta så visade hon vägen till "fel" Scandic, men ändå rätt. Ligger faktiskt två stycken Scandic som även båda ligger mitt emot Hansa. Jag var glad att jag uppräckte misstaget ganska snabbt för det var minsann inget kul väder att gå hem i....

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar