lördag 15 december 2012

First snow, then plow...

Idag har det varit en plusgrad hela dagen men ändå har det snöat. Däremot har stadens samtliga enheter för snöröjning varit ute och röjt snö, lots of snö. Vissa vallar är sjukt höga och skulle det nu frysa på kan det innebära problem för folk med låga bilar. Så se upp, allt från skärmar till kjolpaket kan fara all världen väg. Så det gäller nog att ta det lite piano imorgon. Men visst, det ÄR svårt att lägga vallarna rätt så alla bli nöjda. Nöjdast skulle ju folk bli om man inte gjorde några vallar alls eller om man skottade upp dom också på direkten.
Såg förresten två polare som satt i var sin lastbil och skottade vår Storgata på tandemvis. En välkommen syn, helt klart. Det tyckte nog även resten av bilisterna för ingen försökte sig på någon form av Kamikaze-omkörning tack och lov...

Jaha, så var förresten ännu en julfest över. Fast det blev en hybrid mellan svensk och italiensk jul. Började med sedvanlig glöpp och peppisar och sånt, men avslutades med en pizza. Vi anlitade fenomentet "online pizza" något som funkade alldeles utmärkt. Tog bara ca 30 minuter och vips var pizzabudet där med våra 11 pizzor. Perfekt!
Själv fegade jag lite och tog en vanlig Cappriccosa för OM det skulle skita sig så skulle jag inte bli så besviken liksom. Hade ju varit värre om jag väntade mig en jättegod pizza som aldrig skulle dyka upp. Nä, jag tog det säkra före det osäkra, hehe.

Förresten, ett litet jul/partytips. Köp hem olika färger av karamellfärg. Ta sedan ballonger och fyll med vatten och färga det med dina olika karamellfärger. Lägg sedan ut ballongerna i trädgården eller på balkongen. Huvudsaken är att dom ligger ute i minusgrader. Vänta sedan över natten. När vattnet har fryst så skär ni sönder ballongerna. Där har ni sedan färgranna iskulor i olika färger som ni kan placera på bra ställen ute i trädgården eller vid ingången. Såg detta live idag och tro mig, det såg coolt ut. Enkelt, billigt, snyggt!!

Förresten, brukar utfärda denna varning varje år, men den kommer här igen. Ät inte gul snö! Don´t eat yellow snow. Gelb schnee, nicht essen bitte!

Hm, idag var förresten snön ganska så brun på sina håll, lite som äcklig pepparkaksdeg. Ni vet, smutsig snö utefter vägarna är ju ingen vacker syn direkt. Men jag skylle på det varmare vädret. Bara det är iskallt så brukar snön förbli vit...som snö.

Har fått många frågor gällande alla nubbar som jag skrev om i tidigare inlägg. Men det är inget märkvärdigt. Det är Absolut Vodka samt Skåne Akvavit. Japp, julsapsen är ju helt klart räddad både denna och hm, 10 jular framåt, beroende på hur många snapsar man tar. Men mina alkoholvanor är ju förhållande vis "nyktra" så jag tror nog att flarrorna kan hålla ett tag. Bra bra!

Idag skulle vi förresten fixat lite maritima grejer. Men med rådande väderlek var det ingen som direkt anmälde sig frivilligt att stå med ena foten på isen och skruva och banka. Så vi sköt helt enkelt upp projektet ett tag. Hoppade vi på bryggan kunde vi höra hur det smällde runt omkring oss trots att vi inte såg något. Men vårt sunda förnuft sa till oss att liksom ligga lite lågt. Ja, ibland är man tydligen mer vuxen än man tror, hahahaha

När jag var liten hade jag en liten docka som jag alltid "gosade" med. Denna docka hette kort och kort Docka Pocka. Döm av min förvåning när jag såg en nyproduktion av denna docka i en leksakaffär häromdagen. Åååå, min Docka Pocka liksom!!! Man kanske skulle köpa en sådan av ren nostalgi. Tydligen slet jag ut 5-6st när jag var liten men det var då. Jaja, finns många bra minnen från Docka Pocka. Var nog den som gjorde att jag kunde somna lätt när jag var liten, något som visserligen håller i sig än idag. Well, tack tack Docka Pocka!
Hm, Docka Pocka som namn kom jag ju faktiskt på långt före fenomentet Macka Packa...haha

Nä, nu väntar lite själavård!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar