söndag 16 december 2012

Klass 2 varning med smak av banan

Tänkte börja med en liten varning!

Klass 2 varning är:
Du öppnar kylen hemma och inser att du bara har öl klass 2 hemma. Du varnar då genas dina polare och ber att dom inte lämnar hemmet utan håller sig inne. Dom behöver alltså inte komma över.
Japp, det är klass 2 varning...

Hm, i fredags innan julfesten hände förresten en kul grej. Vi var några som stannare kvar på jobbet innan festen, bland annat Jeppe och Jonas. Men när klockan slagit 17 började dessa herrar att smaka av julölen som dom hade med sig. Men då vi ahr mycket att göra tyckte herrarna att när vi ändå satt kvar kunde dom jobba lite. Några minuter efter 18 jobbades det fortfarande flitigt men omdömet började svikta. Då dessa herrar även släppte en massa ordrar kan det bli spännande att se kvaliteten på dessa ordrar, ja dom efter 18 i alla fall...hehe Men men, nu är det jul igen.

Tänker inte beröra massakern i Newtown men ju mer skit som händer på skolorna "over there" desto gladar är man ju att man redan avklarat sin skolgång "over there". Vi slapp tack och lov sjuka människor med vapen som besöker skolor...

Tittade för skojs skull igenom lite kokböcker skrivna av diverse känt folk, men även okänt. Enda gemensamma nämnaren är att dessa böcker är ganska så moderna, max ett år och framåt. Det som genomsyrar allt är citronsaft, vitlök och olivolja. Det ingår i ca 98% av alla recept oavsett om det är en kvällsmacka delux eller ett klassiskt långkok. Skumt, men tydligen är det inne med citronsaft, vitlök och olivolja. Tycker själv inte det är speciellt gott med att doppa ett nybakat bröd i olivolja men alla är vi ju olika och smaken är som baken. Kan dock bli spännande att se vad som blir nästa generations ingredienser om man vill vara inne.
På tal om mat, den 14:e januari går en klassisk epok i graven. Då kommer den allra sista bananbåten till Göteborg med bananer. Denna båt har anor från ca 100år tillbaka i tiden men nu är det slut. Bananerna ska istället komma i vanliga containrar med vanliga containerskepp. Så vill ni se den sista bananbåten kan ni bege er till hamnen i Göteborg den 14:e januari.
Hm just det, till och med min mormor har varit med och lasta av en bananbåt när seklet var ungt.
Well well, yes we have no bananas today...

Tänkte lägga in en bild på Fröken L då hon skulle visa mig något jätteviktigt på telefonen men det sket sig totalt för hon hittade inte detta superviktiga trots att hon tryckte fram och tillbaka på sin smarta telefon. Haha, ja när man inte ens hittar i sin egen telefon inser man att I-landsproblemet faktiskt finns på riktigt. Så det blev ett fiasko så det var bara att gå hem igen med både telefon vattenflarra och hund. Just det, ser att det blev lite konstigt skrivet, det var inte bilden som sket sig utan det hon skulle visa.,,,



Idag har det regnat och inte regnat och regnat lite till och sedan har det inte regnat igen. Men det har gjort att det är nästan barmark på vägarna. Om det är positivt eller negativt är ju ganska individuellt, men man har lovar minusgrader längre fram i veckan. Då blir det isgata och det tror jag man generellt ser som något negativt i stugorna. Själv hoppas jag ju på en vit jul men sedan kan snön försvinna igen, eller tja det kan gärna komma mer snö men då måste det vara kallt så man slipper gegget, pepparkasdegen och annat äckligt som inträffar när snö möter plusgrader.

Jaja, då är snart denna helg över. Nu kämpar vi på 5 dagar till sedan får man faktiskt ytterligare fem dagar ledig, på raken dessutom. Inte helt fel!

På återhörande!
Eken

P.S Bananer kan nog knappas kallas närproducerad mat....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar