måndag 31 december 2012

Farväl 2012!

Kunde inte sova och jag det beror nog helt klart på det sena kaffet. Så nu sitter man här och skriver lite igen, förmodligen 2012 års absolut sista inlägg.
Om jorden går under nu istället så kommer jag i alla fall dö ganska så nöjd. Nöjd med vad jag upplevt i livet så här lång, ja om det nu skulle ta slut. Egentligen skulle vi ju dött den 21 december men det gick ju åt pipan. Mitt morbida sinne togs faktiskt upp i fredags av EG som är en av de som bruka drabbas av mina domedagsprofetior och andra mordbida tankar. Men jag anser att det är en del av livet faktiskt. Av jord är du kommen du vet, men man kanske faktiskt för i rymden framöver, vem vet.

Har ni sett den danska serien Anne Mad? Det är en dansk matlagningsserie med kocken Anne som lagar diverse saker. Men i hennes senaste serie är hon i New York och lagar amerikansk mat men med dansk touch kan man säga. Det som är kul är att det inte bara är själva matlagningen utan man får följa med Anne till marknaden, resturanger och annat som finns i the big Apple. Men sedan lagar hon ju även mat och man blir alltid lika sugen och hungrig av att se på. Det finfina med just NY är ju att där finns verkligen all världens mat också och allt är samlat i ett ganska så organiserat kaos. I dagesn program bjöds det på friterade babycrabs, en paella delux och så en daiquiri gjord på mango. Inte dumt alls. Så helt klart ett tips, kika på Anne Mad och det finns nog även på SVT Play.

Hela kvällen och in på natten har även min sms-maskin skramlat. Det har messats med olika personer och det märks att det inte är arbetsdag imorgon. Men å andra sidan har en och anna oklarthet löst sig inför nyår samt nyårsdag. Men att det skulle messas fram till 01:30 hör ju dock inte till vanligheterna. Å andra sidan så kommer väl som vanligt mobilnäten att braka ihop fullständigt imorgon natt så en och annan nyårshälsning kommer på nyårsdagen framåt eftermiddagen. Brukar ju vara så...

Vet inte, men känns inte så vemodigt faktiskt att lämna 2012 efter sig. Som jag tidigare skrivit så har året faktiskt varit helt okej och mer därtill. Finns även många nära och kära som självklart haft del i att året blivit som det blivit. Vännerna i klubben, vissa kollegor, familj och självklart även Usse och så klart EG och även Lill-E som ju är på sitt vis. Men på det stora hela har året gått fort, as usual.
Jobbat har jag också gjort som en tok och har väl aldrig jobbat så hårt som jag gjort sista månaderna. Men men, annars har mycket trots allt gått min väg för en gångs skulle detta år. Jag hoppas verkligen att det även gör det 2013, trots att just 13 brukar vara ett otursnummer. Mina turnummer är ju annars 35 och 75 konstigt nog. Men så är det!

Får inte missa dokumentären om Georg Riedel nu i januari. Okänd för många men världsberömd för andra. För att göra en lång historia kort är det Georg som har skrivit och arrangerat nästan alla sånger från Astrid Lindgrens klassiska och omåttligt populära sagor. Han har även jobbat med Cornelius W och andra kända artister. Men själv är han för alltid kung inom sitt ämne som är att komponera och arrangera musik.

På tal om svenska klassiker så var det lilla sällskapet på Bishop Arms rörande överrens om att inget gick upp mot den svenska sommaren. Visst, EG ville gärna på mer söder över på vintern men somrarna ville hon spendera i norr pga ljuset. Nella ansåg att somrarna söderöver var mer än bra och själv var jag ganska neutral så länge man dock ändå hölls sig inom Sverige, eller möjligtvis Skandinavien, för många av mina somrar har ju tillbringats i stugan i Danmnark. Hm, vad Emelie ville spendera sin sommar minns jag inte, men å andra siden kommer jag inte ihåg om hon ens var kvar då..hehe  Men kontentan var att den svenska sommaren trots allt smakar bäst!!

Äntligen fick jag förresten upprättelse för ett påstående jag myntade redan under min gymnasietid. Jag hävdade nämligen att låten Hold the Line med Toto var skrämmande lik Ted Gärdestads klassiker Satellit. Ja, lyssna själva får ni höra, så hör ni rytmen som i musikerkretsar kallas för 12/8, (tolv åttondelar). Tro det eller ej men det var ingen annan än Janne Schaffer som bekräftade att det var så. Dvs, Ted blev inpirerad av Toto... Ja ibland är världen liten!

Just det, mina presenter till fröknarna G-hed blev nog bra, iaf till G-hed den äldre. Men det var ändå lite kul att se Nella försöka öppna korken på en flaska av solitt glas. Nåja, får väl skylla på åldern, hon är ju inte så gammal. Den äldres present kommer nog väl till pass så det var värt mödan att släpa med den på resan. God I´m good!

Nä, dags att göra bokslut nu för detta år. Jag vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År och hoppas att ni följer med mig även nästa år här på Ekens Hörna, din oberoende röst i etern.

Sköt nu om er och njut av årets sista dag!

Gott Nytt!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar