lördag 22 december 2012

Mumma, helikopter och Mark!


Så där, då var julen mumma avklarad med beröm godkänt! Blandningen blev perfekt med alla ingredienser och den blev varken för besk, söt eller stark. Nä, helt klart perfekt. Så nu har vi satt i oss ca 2liter Mumma och det mättar kan man lugnt säga. Hm, allt som allt är det väl även ca 6cl ren sprit så det är ju ganska lugnt.
Hm, ser nu att bilden blev ganska nice, ser ut som klippt och skuren direkt från Sköna Hems julnummer...

Idag har jag provflygit helikoptern igen men har nu läst på lite mer i manualen. Helt klart var att den lille manicken inte var riktigt kalibrerad. Inte undra på att det gick lite vingligt. Men nu kan jag hovra ca 1meter högt utan att den sticker iväg åt olika håll. Ja, övning ger färdighet som någon sa. Nu har jag hela julen på mig att flyga helikopter, eller att öva i alla fall.

Annars har dagen gått i vanlig julstress-dag. Eller tja, jag har inte stressat men allt folk man sett på stan och i affärer har verkat stressade. Själv ville jag mer komma av stämningen och gick i egen takt. Ganska skönt faktiskt att inte behöva känna sig ett dugg stressad. Men nu är högen men juklappar klar men har missat skriva lappar på dom. Men det är ju en senare fråga. Hoppas bara jag kommer ihåg vad alla paket innehåller....
Jag har inte packat in Kermit än för jag har tagit ett noga och "moget" beslut att behålla honom....

Blev förresten så nyfiken på jordens undergång (ja den som inte blev av) att jag köpte senaste numret av Illustrerad Vetenskap. Dom hade stort Domedags tema för OM nu jorden skulle gå under så skulle vi i alla fall få en chans att få redan på varför. Så det får bli dagens kvällslektyr. Hm, har jag otur står det så mycket gojja i tidningen att man inte vågar sova. För trots att jorden inte gick under denna gång heller finns det ju alltid muntergökar som hävdar att jorden ändå kommer att gå under, men inte riktigt än liksom. Nåja, den som lever får se....

Jag har även gjort en bra gärning idag. Har som vanligt skänkt en julpeng till Läkare utan gränser. Känns bra för samvetet tycker jag.

Hade aldrig hört talas om Frankie&the Teenagers förren igår...

Får heller inte glömma att se filmen Mammas pojkar som har premiär på juldagen. Okej, kanske inte kommer se den just på juldagen men se den, det ska jag!

Idag var jag förresten på MediaMarkt och såg till min förtjusning att dom hade muppen Mark där. Nu var han nog inte till salu men jag funderar på att fråga. Å andra sidan är ju deras mupp ganska ful men vet att många barn bara älskar reklamen när han är med. Även kedjan själv medger att Mark hjälpt till att ge företaget uppmärksamhet. Hm kanske bor det kvar ett litet barn i oss alla trots allt, hehe.



Ja, nu är det dan före dan före dopparedan. Steda, steda varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul. Ja, det tyckte Pippi i alla fall. Jag vet inte om jag tycker det är så kul men städa ska jag göra ändå. Hann dock med att dammsuga lite fort och det som jag tyckte var mest akut innan Blomman komm över på Mumma. Men man kan ju gärna städa lite mer och skura golv och annat spännande. Men har ju några dagar på mig nu så det blir nog bra. Brukar alltid bli lika fascinerad av hur svart vattnet blir i skurhinken trots att man alltid tycker man har så städat hemma. Okej, nu har jag inte vita tubisar på mig så ofta men annars kan sådana vara en bra hint om hur rent man egentligen har hemma på golven. Well, får som sagt passa på med en rejäl storstädning så allt är rent och snyggt när vi snart lämnat 2012 och handlöst kastar oss in i 2013. Hm, kom på att jag känner ju en som faktiskt handlöst kastade sig in i 2012 om man säger så. Där och då såg det rätt kul ut och vi som hade "förmånen" att närvara trodde väl lite till mans att hon slagit ihjäls sig. Men men, som man brukar säga, alkohol är både smärtlindrande och musklerna är ju även dom ganska så slappa så fallet in i 2012 gick ganska bra trots allt.
Själv välkomnade jag samma årtal med att visa mitt maginnehåll för alla som ville se. Men det var nog ingen som såg, bara den stackars månen som åter igen fick vara vittne.

Nåja, nog om det. Nu står julen som sagt för dörren och då ska man umgås både med nära och kära och släkt, vänner och folk som man känner. Tänker inte skriva så mycket om det utan det får respektive person, släkt och vänner själva stå för. Supas kommer det säkert också göras på olika håll och kanter, på gott och ont. Men inte heller det kommer jag kommentera. Åter igen är det upp till var och en och man vill spetsa julmusten eller låta den klassiska julgroggen bli både två, tre eller fyra stycken medan barnen leker med nya leksaker, de gamla har somnat i soffan eller när andra stökar i köket. Hm, ja jul är jul liksom...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar