måndag 3 december 2012

White rain, black sky, red heart

Epiloge!

Denna måndag den tredje december 2012 blev en vit måndag, och det har ingenting med mina alkoholvanor att göra. Nä, idag har det minsann snöat konstant hela dagen. Att jag med nöd och näppe slirade mig till jobbet på min röda springare visade sig vara omöjligt på tillbakavägen. Så jag och någa andra icke bilburna kollegor tog därför det säkra före det osäkra och gick hemåt. Det visade sig vara ett mycket smart och moget val.
Kändes liksom som om vi varit tillräckligt osmarta och omogna tidigare på dagen. (se tidigare inlägg, red.amn)

När sedan en efter en droppat av fortsatte jag ensam färden genom staden i ymmigt snöfall. Då kom jag att tänka på den klassiska och lite mysiga låten, "Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad", låten som blev en hit på Svensktoppen...1975.
Ja det kändes ganska mysigt och juligt tills dess att jag började fundera på vad låten skulle hetat om man släppt den i en tysk version. Då heter den allt annat än mysigt, ja rent av tyskt liksom:

"Jetzt ansunden wieder die erleuchtung im unser kleine stadt..."

Ja, inget man sjunger på första dejten direkt. Men om någon vill få ont i tungan samtidigt som ni sprutar saliv och alla håll och kanter kan ni ju sjunga denna tyska version istället...
Men men, när jag slagit bort denna lustiga tanke fortsatte jag mitt traskande. När jag nått stationen hann jag skymta 17:20 tåget söder ut, med slutdestination Österport, fast då med danskt ö. Ett tåg som jag mycket väl känner till av olika orsaker, dock trevliga och bra orsaker faktiskt!

Snön fortsatte falla och nere vid sjön hade den annars så kolsvarta vattenyten nu bytts mot ett vitt pudertäcke som lyste upp hela området, och lite längre upp i kurvan kunde man skymta simhallen som badade i sitt ljus likt en billig kopia av Månbas Alpha.
När jag nästan var hemma kunde jag se mitt eget köksfönster där Lill-E påpassligt tänt upp både adventsljusstake samt utebelysning. Då fick jag mig en smärre chock. I all hast förra helgen hade jag införskaffat denna moderna ljusstake att ha i fönstret utan att egentligen se något speciellt med den.
Men nu när jag såg den utifrån såg jag att alla ljusen hade formen av ett hjärta.....
Hm, det kände ganska gay. Att ha ett hjärta i mitt köksfönster var verkligen inte det jag tänkt mig. Nästan värre än mina gay-pants från Turkland, som EG haft roligt åt i ca 3 år MEN som hon fan själv var med och valde ut.... suck!

Nåja, snön fortsätter falla och min hjärtformade stake smälter trots allt in ganska bra med mina röda julgardiner och mina extremt röda Amaryllis i plast/tyg.

Enligt EMHI, Ekens Meterologiska och Hydrologiska Institut ska det vara kallt ytterligare några dagar så snön kommer säkert ligga kvar den med. Än så länge hörs inte snösvängen men enligt tradition i vär lilla stad börjar dom alltid precis när alla liksom somnat in. Då kommer dom med full fart med plogar och skopor precis i kant med asfalt och betong och vips är hela staden vaken igen. Tro mig, jag om någon vet....

Men men, det är väl så i en stad där ljusen åter tänds....

/Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar