fredag 7 december 2012

Det är ballt när det är kallt, men det är inte allt.



Jaha, ja då har Kung Bore ett rejält grepp om oss nordbor. När man klev ut imorse visade tempen minus 16grader. Jag erbjud mig faktiskt, snäll som jag är, att ge lille H skjuts till dagis något som ägaren till lille H mer än gärna tackade för. Så vi hoppade in i bilen jag och Helmer och jag tror att det lät som om han drog en lättnadens suck att slippa sitta inlindad i täcke och filtar i en cykelkorg tvärs över hela stan. Jaja, som jag sa innan kommer jag nog att få en stjärna i skyn en vacker dag, och varför då inte en snöstjärna.

Dagen felande länk blir nog att ta sig hem. Upptäkte att jag har ett hål på ena strumpan...hm. Det gör i praktiken att jag mer eller mindre kommer fara hem barfota på den foten ikväll sedan...på cykel. Men det som inte dödar härdar. Eller som ett gammalt befäl i lumpen sa, du är inte död så länge huvudet sitter kvar på kroppen. Hm, okej då. Mao kan man kanske tappa en fot lite här och där utan att det "märks"...

Har faktist känts väldigt vintrigt sista dygnet fast på ett bra sätt. Tycker ärligt talat det är mysigt när man går i snön och det knastrar så där gött under fötterna. Ja, så vida man inte går barfota vill säga, men det gjorde jag ju inte då i alla fall. Men just det lite krispiga, frasiga och iskalla ljudet gillar jag. Det hör liksom vintern till och hellre ett knastrande än ett plaskande. Vill man återuppliva detta på sommaren kan man ju labborera med olika typer av hård bröd/kex. Men äkta vara är dock alltid bäst.

På skivan "Dionne Warwick sings Burt Bacharach" är typ alla spår klassiker....

På tal om vädret fattar jag inte varför det söder om Sundvall varje år blir krigsrubriker så fort första snön kommer. Vi bor ju trots allt ca 200 mil från polcirkeln så att det kan komma lite snö och kyla denna årstid känns ju föga som någon överraskning. Men men, tydligen är det en överrasking år ut och år in. Vi hör ju aldrig några sådana röster från Norrbotten. Förresten, Norrbotten borde snarare heta Norrtoppen. Botten är ju längst ner har man alltid fått lära sig. Norrbotten ligger ju absolut inte längst ner i vårt land utan 100% tvärtom. Skumt..

Annars ha fredagskänslan redan innfunnit sig tycker jag. Jobbet går lite på halvfart och många har nog tankarna på annat håll. Funderar själv på hur jag ska lägga upp helgen, men har runt 5 viktiga saker på min weekend agenda. En av dessa är att bygga klart kaminen. Dock kommer min version förbli utan skorsten. Efter diversa laborerande hit och dit får jag liksom inte det "avloppsrör" jag köpt till att passa in. Tanken var ju att leda in "röken" till Lill-E men efter högljudda protester, kanske i första hand gällande det estetiska så kommer jag strunta i skorsten.
Behövs ju inte till min el-eld heller kan man säga...
Hur som helst, det som började som en helsjuk tanke en sen natt blev ju trots allt verklighet så lite nöjd är jag trots allt. Ibland är ju steget från tanke till handling inte så där jättestort. Å andra sidan är det en investering som aldrig någonsin kommer att betala sig, men det är en annan historia.

Någon som saknar en papparkaksgubbe till sitt luciatåg? I´m in!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar