lördag 1 december 2012

Grillad sill i dill utan spill är mycket pill.

Nu har julen även kommit till mig. Idag har jag verkligen julshoppat med allt vad det innebär. Jag har minsann besökt affärer som Jula, Harald Nyborg, Rusta, Toy´s R Us, samt Citygross. Så nu känner jag mig hyfsat rustad inför 1:a advent.
Rent praktiskt har jag kopplat ihop min ljusslinga som nästan blev lite för bra. Det är 200 LED-lampor som lyser upp hela uteplatsen, nästa på gränsen till, tja inte ens mysigt. Sedan har jag hängt upp mina nyinskaffade julgardiner i panelmodell. Insåg dock att man borde kanske strykt dom innan upphängning, men men får bli en senare fråga. Sist men inte minst inhandlade jag fiiiina julblommor..i plast...
Jag kan ju säga att jag var inte direkt ensam att julhandla....

Läste att en präst oppunerat sig och var kritisk till Julkalendern som SVT sänder. Orsaken var att han tyckte julkalendern var occult. Hm, ja jo den kanske är lite occult och innehåller lite spöken och annat hokuspokus har jag förstått. MEN....MEN....MEN...hm, man ska nog inte kasta sten när man sitter i glashus. Alla vi som på ett eller annat vis frivilligt eller under tvång läst bibeln någon gång inser ju ganska fort att det occulta i julkalendern blir rena rama barnprogrammet om man jämför med the Holy Bible! Men det kanske inte är så occult med röster från gud, bröd som räcker till hur många som helst och med en Jesus som först dör, men sedan av någon underlig anledning återuppstår från de döda...
Men det kanske inte anses occult... jaja, jag blir så trött!

Koka soppa på en spik?
Låter skruvat, sa Bill
Mm, muttrade Bull

Nu har jag även fixat julklappar till nästan alla...som ska få. Har lovat EG en klapp också och i år blir det en rikgit Painkiller kan jag lova. Om den uppskattas vet jag inte, men vi får väl se.
Annars blir det nog som vanligt, dvs den som är yngst i vår lilla familj blir nog även den som får i särklass flest paket. I år tänker jag dock tvärvägra vara tomte, så vida inte någon granne eller liknande erbjuder sjukt mycket pengar. Julafton måste ju för övrigt vara den dag på året det säljs flest kvällstidningar...

Ja, imorgon är det som sagt 1:a advent och på många platser har även snön lagt sig som ett vitt täcke över vårt avlånga land. Ett täcke av ljust om du frågar vissa, men ett täcke av ren och skär förbannelse om du frågar några andra. Men så är det, smaken är som baken...skitig!

Hann med en liten snabb ficka hos min gode vän T. Det blev dock som alltid kaffe hos T, dvs inget Te. Med lite filmer på diverse Unimoger var det åter dags att ge sig ut i julhandeln.

Curt Corbain was insane...

Just nu kan man på SVT ser filmer under temat Poverty, fattigdom. Hans Rosling sa en gång att fattigdom är så mycket mer än bara pengar, det handlar om mänsklighet. Nåväl, se gärna filmerna på SVT play, helt klart sevärda men framför allt tänkvärda. Dom är också framställda på ett sätt som gör att vi tittare inte direkt känner skuld eller får dåligt samvete. Nä, snarare upplysande. Svårt det där, men som med nästan all världen fördomar handlar det om kunskap. Nog om det, men se gärna till att hålla grytan kokande!

Framöver lovar jag bilder på mitt julpynt och julpimp.

Doj doj, skepp och hoj!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar