tisdag 18 december 2012

En van ovana!

Hejsanhej!

En van ovana kan vara något så simpelt som att masa sig upp på morgonen och äta frukost. För mig är det en ovana, medan det för andra kan betyda liv och död, ja kanske inte minst för de personer som befinner sig i närområdet till den person som måste käka frulle. Själv är jag ingen frukostmänniska. Jag har min bästa skönhetssömn när det är frukostdags. Enda gången jag liksom tveksamt och med viss misstänksamhet masade mig upp för denna, tja lite av djävulens måltid var när jag militär. Då dukades det upp med gröt, sylt, mackor, kaffe, te, varm choklad och diverse pålägg. Låter som en hotellfrukost, I know...men tro mig, det var det INTE.
Jag har även insett att OM jag äter något innan klockan 07 så får jag ont i magen. Skumt. Så därför är det än mer skumt att jag kl 04 på Quality Hotell i Arlanda Stad kunde äta en riktig hotellfrukost. Då håvade jag i mig bacon, äggröra prinskorv, skinka m.m. Helsjukt, och allt bevittnat av EG. Ja vi skulle ju vidare ut i världen då flyget lyfte så sjukt tidigt.
Men jag tror mer det berodde på att min kropp nog trodde det var vickning istället för frukost. Ja, så var det nog.

Japp, så var det bara ca två dagus till lönus. Men det kommer nog ganska så lägligt för många, inte minst med tanke på julen. Själv har jag lyckats få till en budget jul, hoppas jag i alla fall. Om inte annat märks det att julen är nära förestående, Ja, vem hade kunnat missa liksom. Vädermässigt ser det dock hoppfullt ut igen. Med fallande temperatur kanske snön ligger kvar trots allt och idag kom det banne mig lite till. Nice nice!

Annars är det minsann högtryck i tomteverkstaden, ja på jobbet i alla fall. Men skulle man få lite blodsockerfall står det nu minst en låda, påse, ask med godis var femte meter. Ja, vi svämmas över att diverse choklad, skumtomtar och annat från både kunder, partners och leverantörer. Nu är jag ingen större godismänniska men det är ju dumt att klaga. Så vill man ta en bit choklad till kaffe är det nemas problemas denna årstid. Men annars är det som sagt högtryck när allt som vanligt helst skulle vara köpt, fakturerat eller löst..igår.

Årets julfest på Länsstyrelsen i staden ägde även den rum ikväll. Då jag har väl insatta källor så blev det en lugn kväll och min källa kom hem redan klockan 20. Hm, ja så går det när man lägger en fest på en tisdag. Tydligen var det knappt någon som ens vågade ta sig en nubbe framför ögonen på fru Landshövding. Men men, tacka vet jag våra egna fester...jiiihaa.

Hm på självaste julafton har man förresten varit solokvist i exakt en månad. Tiden går fort... but I will survive! Japp, I really do will survive! Nemas problemas!

Oroliga läsare har hört av sig gällande jordens undergång nu på fredag. Men jag är ledsen gott folk, jag har liksom inte mer info än någon annan. Jag följer bara Mayakalendern och med tanke på hur förhållandevis framstående denna kultur har så kan jag väl varken bekräfta eller dementera. Jag är ju heller ingen modern version av Nostradamus som blev flitigt citerad inte minst efter 9/11. Har ni förresten tänkt på hur ofta det uttrycket används, inte minst då på engelska, nine eleven. Tänkte skriva att det låter lite coolt, men passar inte riktigt i dessa sammanhang.(Men jag tycker ändå det låter lite coolt...nine eleven.)

Funderade förresten lite på det här med mina framtida memoarer. Enklas vore kanske att skriva ut alla mina drygt 500 (!) inlägg på bloggen och binda in dessa i bokform. Fast jag hade ju mer trott att mina memoarer skulle bli en blandning mellan Mein Kampf och Alla vi barn i Bullerbyn. Men livet förändras ju, minst sagt. Hm, eller skriver jag dom fast med spökskrivare eller med något skumt alias. Men å andra sidan har jag ju några år på mig att eventuellt bli världberömd och då kanske någon annan bekostar mina memoarer. Jaja, drömma kan man ju alltid. Men att skriva är kul, men att innehållet också ska vara det är ju en annan utmaning.

Har förresten aldrig förstått varför man ska supa mycket på julen. För mig är det helt ointressant. Däremot tog jag mig en liten snaps till middagen ikväll. Det smakade inte alls gott men jag kanske får prova igen imorgon för att se om det smakar bättre då.....

Har varit ganska tyst från EG och Nella idag. Men dom har väl fullt upp med att göra minst möjligt där på Pippifågel öarna. Tja, jag hade nog gjort detsamma....

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar