måndag 17 december 2012

Nu är det jul här i mitt skjul..

Jaha, som att liksom strö salt i såren kom en hälsning från EG och PG nere på Kanarieöarna, samt en bild med utsikt från balkongen.
Jag skrev att dom skulle hålla i sig så dom inte ramlade ner. Repliken blev att dom nog hade vett. Då svarare jag att det mer handlade om ålder. Då blev repliken "Vet hut". Sedan var den dialogen över.

Idag har det blivit soffhäng och blir nog så resten av kvällen också. Med tvättmaskinen sövande i bakgrunden är det nog en tidsfråga innan man somnar. Nåja, för väl försöka hålla mig vaken lite till. Annars verkar veckan vara ganska så bra. Det kommer julfikas lite varstans som om man inte redan var trött på pepparkakor och saftglögg.
Har fortfarande inte tagit min an att lägga upp den sista gardinen och har heller inte då plockat fram strykbrädan och järn. Men den som väntar på något gott, väntar alltid för länge.

Hm, glöm inte att det kanske är den sista stunden på jorden denna vecka. Jorden ska ju trots allt gå under den 21 December allt efter Mayakalendern. Kan låta lite hokuspokus, MEN idag på nyheterna berättades det om att det är en stor rejäl solstorm på gång. Den kan bli i stil med den solstorm som drabbade jorden för 150 år sedan men då var man ju liksom inte på plats. Man ska inte underskatta solstorma fick man veta och det kan bli som en liten undergång fast i miniatyr. Det värsta som kan hända är att vi får strömavbrott här på jorden som kan vara i månader. Hm, ja det kan ju dock vara illa nog måste jag erkänna.
En gång för länge sedan funderade jag på att jag nog hade trivts bäst i en liten röd stuga långt ut i ingemans land. Där hade man försökt vara livegen och levt lite feodalt och bohemiskt. Fördelen hade varit att man helst skulle vara oberoende av all teknik och övrig infrastruktur som annars ändå bara skulle krascha i antingen en naturkatatrof eller ett världskrig. Där hade jag suttit och eldat i min kamin och bara myst. Det viktiga är dock att stugan helst bör ligga vid en sjö eller annat rent vattendrag för fiske och bad.
Well, ja det hade varit min lilla utopi i alla fall.

Man in the mirror...typ...



På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar