torsdag 6 december 2012

Varm mat, kalla grodlår!


Mat är alltid trevligt, både att äta och laga. På lunchen framgick det att man har öppnat ett Frasses här i staden. Dom har flyttat in i Sibyllas gamla lokaler/fiaskobygg som bara varade knappt ett år. Frasses är ju annars mest känt hos folk från Sundsvall och norröver. Men nu finns det alltså även i vår lilla stad. Vi kommer dessutom i januari månad att föräras med ett Burger King...Äntligen!! Så då kommer vi ha 3st Donken, 1st MAX, 3st Subway och 1st Frasses. Sibylla har vi också en kvar tack och lov. Jag har dock inte räknat med alla stadens hak för Pizza, sushi och generell kinamat.

Ikväll vet jag inte vad det blir för mat, däremot blir det hundmat för lille Helmer, Helmut Hell. Ja, dear child has many names. Är lite fundersam på vad jag ska hitta på med den lille muppen men om jag tar en lång promenad kanske han sover resten av kvällen tills han blir hämtad.

"Den som glöms i snö kan lätt dö"

Svamp Bob har rest till London, PA till Prag och några andra till Stockholm så det är ganska så tomt på jobbet idag, eller i alla fall på min avdelning. Skönt, då kan jag smida lite planer inför framtiden. Kom på att det händer en hel del nu som för en gångs skull kräver lite planering. Vi är ju också inne i en perid då man för köra med dubbla kalendrar, dels den som avslutar detta år och dels den som avser agendan för 2013. Inte undra på att det känns som om man befinner sig i någon form av twilight zoon.

Nu börjar även julaktiviteterna närma sig känner jag. Nästa helg är det julfest med jobbet och dagen efter julfest med klubben. Sist vi hade klubbfest kom faktiskt polisen, men det var inte på grund av ovanligt hårt julfirande utan på grund av helt andra orsaker, inbrottsorsaker. Men kommer dom även detta år kan vi ju kanske få mängdrabbat. Jag hade dock glömt anmäla mig till denna fest så igår kväll kom ett ängsligt sms från värden som undrade om jag inte skulle komma. Jag svarade med att jag inte hunnit anmäla mig och frågade samtidigt när sista anmälningsdatum var. Då kom det ett nyss sms med den korta texten "igår". Jaja, man kan inte hinna med allt, men nästa helg går kommer förmodligen både julmat, pepparkakor och glögg stå mig upp i halsen.

Hm, kom på att jag varit ovanligt sparsam med julmust iår....skumt. Men än är det inte för sent. Vilar ju även en förbannelse över denna trolldryck för dricker man must vill man bara dricka mer. Finns liksom inget stopp. Man dricker och dricker och dricker och dricker. När det är slut pälsar man på sig en massa kläder för att kunna handla mer must. Skumt skumt...

Enligt ett känt bilmärke andas vi in 87500 liter luft varje dag. Därför har dom en ny bil som gör att vi inte kolavippar på kuppen, dvs lågt utsläpp av koldioxid och annat gött som kommer ur avgasröret.
Fast är man ihop med en rökare så är ju det kanske sak samma, då hånglar man ju ändå med ett avgasrör eller skorsten...typ. Men bara om man har ett långsökt tänkande....

Kan man gå från Scandic Malmö City till Limhamnsgatan 2?

Fibblade med Kermit igår kväll samtidigt som jag höll på med andra saker. När  det var dags att sova var den lille muppen spårlöst försvunnen. Jag letade överallt, i soffan, under soffan, i sängen, under sängen, i badrummet, under köksbordet. Ja överallt i hela min "stora" bostad. Men han var fortfarande spårlöst borta.
Imorse hittade jag en ganska så kall men glad groda på ena hyllan i kylskåpet......

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar