onsdag 30 januari 2013

Ännu en dag i Dubai

Hej!
Japp, dagarna ramlar på och nu har man minsann även fått sig en nice solbränna. Hann inte berätta om dagen igår men då var det dags att bege sig ut i öknen.
I helt vanliga Toyota Land Cruiser drog vi rakt ut bland sand och kameler. Killen på bilden, vår förar släppte först ut lite luft ur däcken, sedan var det full gas. Kan säga att gillar man karuseller och  berg&dalbanor är detta helt rätt.
Det färden slutade i en riktig turistfälla, nämligen i ett fejkat beduinläger. Men men, nu har man provat på det också. I lägret bjöds det på dans och ganska äcklig mat...tyvärr.
Väl tillbaka kände jag att det nog var dags för lite all alone time och jag var även hungrig eftersom maten ute i öknen varit just öken. Så jag tog det säkra före det osäkre och beställt in en pizza, öl samt vatten.
På tv visade dom lite blandade musikvideor och man varvade västerländsk med arabisk. Döm då av min förvåning när vår egna Robyn dyker upp med videon samt låten Dream On, av Christian Falk. Helt klart respekt!

Som sagt dagarna ramlar på och nu börjar man nästan känna sig hemma här i Dubai. Glömde säga att dom ska ju även bytta ett enormt Pariserhjul, lite som det man har i London. Ja, OM man åker hit igen är jag säger på att landet ser annorlunda ut. Allt byggs i rasande tempo och på bara några månader kan ett nytt hotell eller en ny ö vara färdigt. Tydligen skriker Dubai efter hotell, det finns för få hotell idag..(!). Solle som är värd för en konferens denna veckan har inbjuda gäster som haft problem med att boka hotell. Och då talar vi om gäster från världen alla flybolag och som gärna betalar lite "mer" för hotellnätter. Men som sagt, hela Dubai är just nu fullbokat. Och till saken här ju även att här i Dubai finns inte 1-3 stjärnor, det vill man inte ha. Man vill ha från 4 och uppåt för att även hålla "vissa" borta från landet. Det ska helt enkelt vara lite stil och finess.

Denna bild är dock inte stil och finess, men väl en uppskattad mupp på stranden. Tja, en riktig ice-breaker om man säger så!


På återhörande!
Eken och Kermit...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar