lördag 26 januari 2013

On site down town Dubai!

Hej hej!
Japp så är man onsite i Dubai. Resan hade jag helt missuppfattat, trodde vi skulle flyga non stop men blev en tur till Doha i Qatar som mellanstopp. Men annars har resa samt flygbyte gått kanon, och så kan man stoltsera med att man varit i Qatar också. Om inte annat var flygplatsen något i hästväg, ja det visade ju sig även att Dubai har en flygplats som heter duga. Men blir ju lätt så med två länder med näst intill obegränsat med pengar. Både Qatar Airways och Emirates är ju bolag i världsklass och så ska dom ju självklart ha hemmabaser som matchar det hela.

Our Ride
Tidsfördriv på den ca 5 timmar långa resan mellan Kastrup och Doha. 
Lite kul, men med tanke på att Qatar Airways är just arabiskt är det ju självklart att man på flygdatorn kan se åt vilket håll Mecca ligger. Extra kul var det när vi cirklade över Doha ett tag. Då fick pilen tuppjuck och jag hopper verkligen ingen hade bön då. Det hade blivit lite som irländsk julafton är jag rädd. Men men, tron är stark..

Så var vi framme på Dubai International Airport.

Lovar skriva mer imorgon, men nu är jag trött. Klockan är snart halv fem lokal tid här i Mustafa-land (E´s uttryck) och det känns att man varit på resa ett tag nu. Men resan har som sagt gått bra. Är ganska mäktigt att ha besökt flygplatsen i Doha samt flugit in över Dubai skyline i mörkret. Ja, det blir nog en bra resa det här. Till och med bagaget har hängt med. Det segaste var dock kön till passkontrollen. Tog över en timma mycket på grund av att kön före bestod av en massa gästarbetare från skumma delar av världen som utöver passet hade sjukt mycket dokumentation med sig. Men men, tålamod tålamod...

Kontrasten är ju självklart rejäl. Lämnade ett Sverige tidigare idag med minus 18 grader på termometern. Här nere är det 23 grader så vantarna åkte kvickt bort.
Well, nu är det sovdags för att orka med morgondagen, men som sagt I will keep in touch!

På återhörande!
Eken

P.S Hotellrummet luktar lite rök...bläää. Men samtidigt ser det lite ut som om det vore hämtat ur Tusen och en natt... jaja..får väl överleva det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar