tisdag 22 januari 2013

Gilla eller grilla?

God dag!

Har just nu lite paus, om än ofrivillig från ordinarie uppgifter och vad passar då bättre än att skriva lite här. Morgonen var som vanligt isande kall men nu gör det ju ingenting då jag mer eller mindre kan gå utan jacka och kliva rakt in i bilen. Med mig släpade jag lille H som skulle till dagis. Det jag dock inser nu är att jag verkligen inte saknat alla bilköer som man per automatik hamnar i på morgonen, bläää. Men det är nog bara att gilla läget. Jag kommer visserligen nog att cyklar när vädret tillåter, inte minst på vår och sommar. Att köra bil då känns ganska onödigt. Har ju sedan tidigare räknat ut att från hemmet till jobbet går det nästan fortare att cykla än att köra bil. Men men, den dagen den sorgen. Nu får vi se om E hämtar Hellmupp själv eller om han ska lifta med mig hem också. Själv har han ju ingen större talan i ämnet den stackaren. Är lite kul med parallellerna med dagis för vovvar och dagis för barn. Upplägget är typ detsamma för är en hund sjuk eller på annat sätt muppar sig så ringer personalen till ägaren och ibland får då ägaren gå från jobbet för att hämta hem det sjuka eller muppade djuret. Hm, ja ibland är världen mindre än man kan tro...

Ikväll ska jag placera ut min isande fruktkorg också. I frysen ligger ett gäng ballonger på kylning samt 3st formar för isbitar som jag färgat i samma färg som vindruvor. Problemet är bananerna för dom har jag inte ens börjat på. Insåg att man nog helst borde ha någon typ av banan-form så det ser bra ut. Min första banan blev inte alls bra och E tyckte det var lite genant att ha en icke bananlik banan utanför dörren. Hon tyckte mer det såg ut som något "annat". Kunde väl till viss del hålla med så nu är det viktigt att bananerna verkligen ser ut som bananer och INTE något "annat". Men vi får se hur det blir. Bild kommer så småningom. Hela konceptet kommer finnas kvar tills vädret skiftar och det bli plusgrader. Lite av moder naturs gång så att säga.

Insåg i morse att det kan bli lite stressigt fram till resan. Jag måste nog göra en lista och bocka av efter hand. Sedan ska jag ner en sväng till Blekinge på torsdag kväll, inte det ultimata dock. Men men, bara att gilla läget och som tur är åker jag inte ner till Kastrup allt för tidigt på fredagen. Men en checklista måste till så det inte blir samma kaos och kalabalik som i lördags morgon inför Karlskrona. Men det är ju en annan historia trots att man fick pikar om det resten av helgen sedan.

På tal om kläder och packning ska det bli runt minus 15 grader på fredag. Det innebär att man egentligen borde ha varm kläder på morgonen men rent praktiskt känns det som att jag nog fryser lite istället. Jag har absolut ingen lust att släpa med mig vinterjacka och sånt på resan. Nä, jag får allt härda ut lite och väl på flygplatsen hoppas jag på värme. Jaja, är lite i-landsproblem kan tyckas. Däremot hade hotellet inga problem med att ta betalt har jag märkt. Men men, det får det vara värt faktiskt.

Nä, nu ska jag in och störa en kollega lite. Är ganska bra på det....också!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar