söndag 27 januari 2013

Jag är bränd, men huset är i alla fall coolt!

Hej hej igen!
Idag har det varit en intensiv dag som började på stranden. Vattnet var dock kallt, inte alls som Medelhavet eller som nere i Thailand. Men jag lyckades ändå bränna mig eftersom jag somnade på stranden i en och samma pose.
Kanske inte den bästa bilden men det var även lite disigt för långt bort ska man skymta "segelhotellet". Nåja, nu har vi provat vattnet i alla fall.

Efter en sväng via hotellet var det dags att fara till Dubai Mall samt Burj Khalifa. Synen är helt klart mäktig. Dubai Mall innehar ca 1200 butiker och där finns allt och lite till. Kläder, bilar, skor, mat, elektronik, ja precis ALLT. Samt även en isbana samt ett akvarium. Till detta tusentals besökare så klart. Granne med gallerian är då Burj Khalifa, världen högsta hus som sticker en så där 818 meter rakt upp i den arabiska skyn.
Det är ärligt talat nästan svårt att ta bilder på spektaklet, kameran räcker knappt till. Nedan följer lite bilder från Dubai Mall samt området kring Burj Khalifa.
Ishall inomhus
Affärer, affärer och affärer...
Här väntar vi på ett vattenspel som visade sig vara bland det coolaste och sjukaste som jag någonsin sett. Varje kväll med start kl 19 drar showen igång och det är en ny show varje halvtimma. Till höger har ni Dubai Mall och till vänster Burj Khalifa, eller iaf botten av huset.
Japp, så ser bassängen ut. Eventuellt lägger jag in lite filmer också för det är svårt att skriva om spektaklet, det måste ses!

Imorgon bär det av till stranden igen och senare på kvällen ska vi träffa Solle, eller Sven-Olof som han heter och är en kompis till min mor. Han har bott i området i över 20 år och när han kom hit var det bara sand. Solle har senaste åren varit chef och projektledare vid byggandet av Dubais nya flygplats. Så det kommer säkert bli häftigt att träffa honom och höra honom berätta om allt. Kan nämna att just Burj Khalifa ställde till det enormt för flyget med tanke på säkerheten. Man fick revidera allt från inflygning till säkerhetsavstånd etc. Här vill man absolut inte ha något nytt 9/11.

Som sagt, annat flyter det på bra här och vi har redan kommit på hur man kan åka tunnelbana och andra praktiska småsaker. Vi har även lärt oss hur man gör av med pengar....
Just det, en viss rättelse, Bossen i landet väljs inte alls, han föds in i makten via arv. Så det sker alltså ingen röstning/val.
Jag har förresten tagit död på ännu en myt gällande länderna här nere. En liter vatten ÄR faktiskt fortfarande billigare än en liter bensin. Däremot kosta 50cl Coca Cola bara runt 2 Dihram, dvs ungefär 4Sek. Det får man ju säga är billigt, om man nu gillar Coca Cola.

På återhörande!
Eken

P.S Maten är fortfarande kanon och jag äter även lite brunch, det ni! Är ju ingen frukostmänniska men brunch funkar bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar