fredag 27 november 2009

En anka i Dubai

"Den ensamme har alltid fått kämpa för att inte bli övermannad av stammen.
Du kommer ofta att vara ensam och ibland rädd, men inget pris är för högt när
det gäller privilegiet att äga sig själv."

Fredric Nietzsche

I många fall sprider egoismen sig i kroppen ju äldre men blir. Har man ingen familj eller någon annan att ta hänsyn till kan egoismen rent av bli skadlig. Man håller allt och alla på behörigt avstånd och inte ens det bästa duger längre. Men för att bryta denna typ av ego och kräsenhet krävs antingen att man rannsakar sig själv eller att andra yttre omständigheter gör att man se omgivningen an på ett helt annat vis.
Vanliga saker som kan rubba fasaden kan vara allt från dödsfall till att man finner den stora kärleken. Åter igen kan det klassiska ödet rubba berg och förvandla de mest krigiska och kalla personer till öppna och varma individer över en natt. Slutligen, Carpe Diem.

Hörde att det är kris med pengar i lyxlandet Dubai. Ja, det var väl bara en tidsfråga innan det skulle ske. Varenda vettig människa måste ju insett att det inte är hållbart att bygga en form av utopi och sedan få denna utopi att fungera full ut. För er tror att Dubai i grund och botten är ett svinrikt oljeland så tror ni fel. Dubai är faktiskt ett av de länder där i regionen som har minst olja. Pengarna har istället strömmat in från utländska investerare som även dom hoppats på att få ett finger med i spelet i denna lilla utopi. Men som det nu ser ur verkar det vara dystert, mycket dyster och landet har skulder på över ofattbara 550 miljarder enligt DI. Tja, alltid kan det väl vara en liten tröst för att er med huslån som följer räntehöjningar eller sänkningar med några procent hit eller dit.

På löpet idag kunde man läsa att Anna Anka brukar hyra en dvärg till barnen till jul. Jaha, ja jo…hm.. Vi här i Sverige brukar ju nöja oss med Kalle Anka istället.

Har ni insett vidden av svininfluensan än förresten? Än har ingen fått den på jobbet peppar peppar och det har varit ganska lugnt även i vår lilla stad. Ja ingen har dött än så länge men än kanske man inte ska ropa halloj. Någon hysteri över att vaccinera sig har heller inte brutit ut, det är snarare som så att folk blivit indragna med våld av vårdpersonal för att få vaccinet. Tydligen har en öppnad dos väldigt kort hållbarhet så kommer det ingen och vill spruta sig måste den dosen vaccin kasseras. Hm, ja jag tycker allt det där är lite skumt faktiskt. Är det farligt verkligen med svinis eller är det allt och alla som trissar upp det hela? Jag hävdar fortfarande att innan året är slut har fler dött i trafiken än i grisflunsan. (Då har jag inte ens nämnt andra dödsfall pga sjudomar så som cancer, stroke, infarkter m.m.)

” -Men du som är så ung måste ju vaccinera dig!
” -Va, men ska inte du själv vaccinera dig då?
” -Nä, jag är ändå så gammal.”

Jaha, snacka om att värdera livet på annorlunda vis.

Själv har jag omvärderat mitt liv och det går bara bättre och bättre. Så det ska jag fira med en kopp kaffe nu.

På återhörande!
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar