måndag 30 november 2009

Grön Jul med Rosa Band

"Motion är bara strunt. Är du frisk behöver du den inte och är du sjuk bör du undvika den."
Henry Ford

Månaden är till ända, denna sista dag innan vi går in i December månad. Snön lyser med sin frånvaro men det hade verkligen passat med snö nu. Säga vad man vill om snön men den lyser verkligen upp. Nu är det bara mörkt och trist och hade all mängd regn som fallit till marken istället varit snö hade vi säkert varit rejält insnöade nu.

Gjorde ett klipp häromdagen. Köpte en falukorv som innehöll hela 74% kött. Låter skumt, jag vet men då jag gjorden en snabb liten vetenskaplig undersökning fann jag att Scan och Ingmar Johansson samt Ugglarp inte ens kom i närheten av dessa 74% kött. Lite skrämmande faktiskt. Jag vill inte ens veta vad dom fyller ut korven med. Har hört av säkra källor att falukorven i norr också har en högre kötthalt än vad vi är vana vid här. Smakmässigt måste jag tyvärr erkänna att jag inte kände någon större skillnad. Så jag är lite förvirrad nu. Ska jag fortsätta med 74% kött eller med 54% kött (Scan)? Ja det är frågan....

Om ni undrar så presenteras filmen av Lidl..

Har passat på att traska runt sjön ikväll igen tillsammans med en vän. Vi gick i ganska raskt tempo och avhandlade diverse livsfrågor som vanligt. Vi var långt ifrån ensamma där runt sjön och var och varannan vi mötte var en sådan där friskus med både mössa och reflexväst. Själva hade vi inte något av det men vi kom runt ändå, helskinnade. För er som inte vet är ju trots allt en reflexväst en både bra och billig livförsäkring så här i mörkret.
Det här med motion är nog lika individuellt som val av tandborste. Dock känns det som om den värsta träningshysterin lagt sig lite i alla fall och det är inte lika "status" idag som innan att säga att man har ett gymkort. Fråga mig inte varför men lite så är det.
Själv är jag glad om jag får mig några härliga promenader i veckan. Har ju blivit mindre med det sedan hundarna försvann men någon soffpotatis tänker jag inte bli.

Det blev inga nya minareter i Schweiz. Rätt eller fel? Är nog så att landet känt för ost, choklad och dyra klockar har sagt sitt.

Jag har nu dragit mitt strå i stack gällande välgörenhet. Köpte två paket rosa disktrasor där 50öre oavkortat går till Rosa Bandetkampanjen. Är jag snäll eller är jag bara trött på denna typ av sjukdom? Tja, ärligt talat är jag både och... av förklarliga skäl.

Imorgon är det 1:a December. Gör er redo för den sista månaden av detta år 2009. Blev året so ni tänkt er eller blev det bättre eller sämre...eller kanske hände det inget alls? Eller var det som så att allt hände detta år? Tja. fundera lite på det kära vänner. Ni har som sagt en månad på er att summera detta 2009.

Tills dess, ha det gott!

Häslar
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar