torsdag 26 november 2009

Keep in dreaming...

"Om en människa önskar att hennes drömmar ska bli verklighet så gör hon klokt i att vakna först"
Okänd

För tre år sedan gick det en dokumentär om den svenska lilla gruppen Calaisa och deras jakt på ett skivkontrakt. Som tittare fick man följa med till USA och till countryns mecka Nashville. Tro det eller ej men när dokumentären var slut hade dessa fyra skånska tjejer ett skivkontrakt med Warner. Namnet på dokumentären var " Att leva sin dröm".

Vi har alla olika typer av drömma. Vissa av oss förverkligar dom medan de flesta av oss kommer att få behålla dessa drömmar som just drömmar. Själv är jag en drömmare av stora mått och har så alltid varit. Jag har drömt om tjejer, resor, event och självklart om bättre tider då och då. Vissa av mina tidigare drömmar har jag fått uppleva men det finns samtidigt hur många drömmar kvar som helst. Tror nog att jag får en ny dröm varje dag faktiskt. Jag tror inte jag skulle kunna leva utan drömmar utan många gånger kan ju en dröm vara så stark att man lever på den resten av dagen. Men det är dock viktigt att kunna skilja på dröm och verklighet. Det finns exempel på när drömmen går över i verklighet och även de konsekvenser som det kan innebära.

Viktigt att ni inte förväxlar dessa drömmar med de drömmar ni kanske har om natten. Det är ju en helt annan typ av drömmar eller mardrömmar beroende på hur man har det. Håll dock med om att vi har nog alla drömt något jobbigt, hemskt eller suspekt att man varit överlycklig på morgonen sedan att det bara var en dröm.
Fast lika väl har nog många vaknat upp i ren besvikelse för man trodde ju verkligen att den där drömmen kanske trots allt var sann.
Men det är väl bara att välja, antingen går man naken på stan eller vinner man 12 miljoner på Lotto.

Själv har jag nog sovit konstigt den sista tiden för jag minns faktiskt inte om jag drömt något speciellt på sista tiden. I slutet av sommaren hade jag många konstiga drömmar, ja de nätter jag de facto sov gott men så fanns det ju en anledning till det också.
Dock sov jag som en stock på resan innan jag fick min dörr insparkad på morgonen av en hungrig rumsgranne som påpekade att det var dags för frukost.

Well, dream on vänner. Drömmarna är viktigare än vi anar och själv kommer jag fortsätta mitt dagdrömmeri fram till den dag jag dör. Hm, kanske är det just då som alla drömmar går över till verklighet. Vem vet...

Sov gott!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar