fredag 20 november 2009

Pajaja eller Överkalix? Uggla eller Björn?

Idag har varit en ganska så bra dag. Solen har visat sig för första gången på hela veckan. Kändes nästan som vår trots att alla vet att det är höst och bra en dryg månad kvar till julafton.
Nu är det mer eller mindre klart, men vi åker till Thailand och firar jul i år. Ok, nu blev nu kanske avis men va fan man lever bara en gång eller hur. Slog mig att det nu är fem år sedan den där juldagen 2004 så livet förändrades för så många, inte minst svenska turister just i Thailand. Men nu får vi hoppas på det bästa och att vi inte drabbas av någon Tsunami. Ja, helst inte någon monsun heller för den delen.
Lovar att återkomma längre med resplaner och annat smått och gått.

Om du behöver lite medicin och dagen till ära befinner dig i Pajala kan jag rekommendera Apoteket Lappugglan…
(Inget skämt, finns på riktigt)
Är det stängt kan du bege dig till Apoteket Björnen som ligger i Överkalix istället.
(Inte heller detta är ett skämt då också detta Apotek finns på riktigt)

Sitter just nu och lyssnar på Van Halens klassiker Jump. Minns ni den vänner? Visst var det en härlig tid med alla dessa ”Pudelrockare” med sitt långa hår och sina alldeles för tighta byxor. Vissa av dessa grupper lever än idag även om dom lugnat ner sig lite nu för tiden. Ja, medlemmarna i dessa grupper är ju nu ofta runt 50 år och då orkar man inte med ett allt för hårt rock n roll liv. Nä, då får dom nog istället tänka tillbaka på gamla minnen med kraschade gitarrer, hotellrum och även ett och annat kraschat äktenskap kan man förmoda.
Hur som helst, musiken lever än och kommer säkert göra det för lång tid framöver. Tack ock lov!

Annars måste man nog åter igen säga att det finns få saker som förenar så mycket som just musiken. Den kan binda samman folk över gränser, åldersgränser och kulturer. Musikens makt skall absolut inte underskattas. Många budskap framförs inte sällan i låtar. Det är allt från politiska ställningar, livet och döden och självklart kärlek och relationer.
Som läxa kan ni fundera på följande. Vilken låt önskar DU att du hade skrivit?
Hm, måste nog själv fundera lite på det faktiskt.

Vi höres!
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar