måndag 16 november 2009

Rätt eller fel?

Visst händer det att man då och då undrar om man gjorde rätt eller fel, fel eller rätt. De gånger man kanske inte gjorde det infinner sig inte samma tillfredsställelse som det gör de gånger det blev så där superduper rätt. Den stora skillnaden är fenomenet Magkänslan. När även denna magkänsla hänger med i de beslut som fattas brukar det bli bra. Visst har ju magen spelat ett och annat spratt men jag tror att ju äldre man blir desto mer lyssnar man till sina inre signaler. En annan orsak till det kan vara att man vet att eventuella snedsteg kan kosta både tid och pengar att rätta till. Därför har det blivit så viktigt att den där magkänslan infinner sig med jämna mellanrum. Det kan vara under ett husköp, husdjursköp eller varför inte om man ska köpa ny bil. Men viktigast är nog ändå att lyssna på sin magkänsla (om man nu kan lyssna på magen) när man ska gå i en ny relation. Samtidigt är magkänslan i de lägena det svåraste att lyssna till. Ofta är man så uppe i helt andra känslor vilket gör att magkänslan kanske inte ens gör sig påmind och då kan det vara för sent.

Ibland kan det kännas svårt att dissa när man vill hissa och det kan även vara en smärtsam historia. Men man får aldrig glömma bort att det som sker idag kommer att vara historia imorgon. Varje dag är ny med nya möjligheter och även omöjligheter. Så en fungerande magkänsla i kombination med sunt förnuft är det recept som oftast slutar lyckligast.
Men kan då denna magkänsla komma i efterhand? Ja, absolut skulle jag vilja säga. Men då handlar det mer om hur man förvaltar det som man tagit till sig under tiden magkänslan kanske inte riktigt funnits där.
Hm, ja det är inte helt enkelt det här märker jag. Min egen magkänsla ligger lite på is nu. Dock agerar för den skull inte helt omdömeslöst. Man lär av sina misstag och den sista tiden har mina diverse misstag definitivt givit mig en läxa för livet…
Well life goes on, with or without mistakes. But they will sure be there anyways…sometimes..


På återhörande!
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar