torsdag 19 november 2009

En citron från Estland?

Förr när man skulle tanka bilen så åkte man till macken. Där tankade man bilen. Tja, det var ungefär det. Idag när du ska tanka bilen kan du samtidigt köpa en korv med bröd, handla en liter mjölk och varför inte två bananer. Ja, när du ändå är där på macken kan du även passa på att hämta ut det där paketet som du fått en avi om hem i brevlådan.
Japp så är det nu.

Förr när du skulle veckohandla så gjorde du det i affären. Tja, det var ungefär det. Idag när du ska veckohandla allt från diskmedel till mat så kan du även passa på att handla ett paket Alvedon och varför inte en flarra nässpray så här i influensatider.
Japp, så är det nu.

Förr när man skulle köpa vin eller sprit så åkte man till Systembolaget. Här handlade man sin sprit och sitt vin. Tja, det var ungefär det.
Idag när du ska köpa vin eller sprit så åker man till Systembolaget.
Hm, ser ni ett visst mönster som bryts här?

Well, jag tycker faktiskt att det är bra att man nu kan köpa vissa receptfria läkemedel även i vanliga affärer. Tänk bara så skönt att slippa fara in till ett Apotek för en tub Treo. Här i staden ligger även Apoteken ganska så krångligt till, inte minst om man kommer med bil. Men nu kan man liksom slå två flugor i en smäll och jag har än så länge bara hört positiva tongångar i min omgivning inför denna nymodighet.
Att vi inom snart framtid även skulle få handla dryck, ja stark dryck det tvivlar jag dock på. Det beror helt enkelt på att dom som förstår sig på detta inte anser att vi svenskar är "mogna" för det. Dock är ju nästan resten av världen konstig nog mogna nog för det men inte vi. Nä, vi får snällt gå till Systemet eller fara ner till Tyskland. Men vem vet, mirakel sker ju ändå titt som tätt så än är nog inte sista ordet sagt.

Såg i ett reklamblad från Willys att man kunde köpa citroner för 22:90kr/kg.....från Estland.
Hm, ja växthuseffekten kommer allt närmare...

Annars då? Jo tack, bara bra här. Fredagen är nästa kommande dag och det känns skönt. Veckan har som vanligt gått i raketfart och man vet knappt vad som är upp eller ner, dag eller natt, på eller av. Ja, så fort går det faktiskt nu i mitt arma lilla liv.
Dock fanns det ett skönt avbräck ikväll. En lång promenad som mätte ca en mil. Ja, ni läste rätt. Går man runt båda våra centrala sjöar så blir det nästan en mil. Men vädret var okej och sällskapet trevligt så det var bara att traska på. Mentalt känner man sig såååå nyttig och man piggnar ju verkligen till. Måste nog försöka få lite mer karaktär med att röra på mig. Nu när hundarna är borta känns det ju inte lika påtvingat. Men men, det ska nog bli människa av mig också.

Vill passa på att tacka Alicias mamma Jenny för att även mina läsare får ta del av er vardag där uppe i norr. Tack även till Alicias snälla gamla farmor som har ett visst finger med i spelet. Ja, ni får ursäkta men jämför man med Alicia så är farmor...ganska så gammal...typ. Alicia har förresten en lillayster också men jag ligger lite lågt med det för då blir ju denna gamla farmor...en fruktansvärt gammal...farmor...
Nåja, nog om det.

Ja, det är faktiskt både kul och inspirerande att skumma av blogg-kollegor. Själv läser jag runt 8-10 olika bloggar om dagen och självklart kan man ju se vissa mönster. Sista tiden har många skrivit om grisflunsan. En annan bubblare just nu är även den stundande julen med allt vad det innebär och hos många kan man ana en viss panik komma smygande. Sedan är ju vare blogg vinklad på ens peronliga sett något som också gör det hela kul och stimulerande att läsa. Ja, vardagens problem kan ju te sig på ett helt annat sätt om man sätter dom i skrift och med glimten i ögat.
Men sist men inte minst, alla är vi unika och tur är väl det.

Funderar på att göra något kul med smördeg i helgen, Ni vet, göra några goda croassainter eller likande. Problemet är bara att jag har lite bad experience av det. Jag och min f.d fru skulle till att göra det en gång. Vet inte riktigt vad som händer men det blev inte riktigt bra. Första försöket hände ingenting. Degen krymte nästan där i ugen och vi drog snopna ut plåten och insåg att dom små grejerna som skulle föreställa goda croassainter snarare platsade som prydnad i ett dockhus.
Försök nummer två var raka motsatsen. Vi trodde att ugnsluckan skulle sprängas. Degen svällde något så enormt att det var sjukt. Så mina vänner, det här med smördeg är det något lurt över, bara så ni vet. Så här i efterhand kan man dock skratta gott åt det, men där och då var det som sagt lite snopet..

Nä, ta väl hand om er så hörs vi. Ni ska jag rusa till en varm kopp kaffe med tillhörande sällskap.

Hälsar
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar